top of page

Продукти за добър сън на бебето и малкото дете

детска стая бебешка стая монтесори легло матрак възглавница възглавничка машина за бял шум чувалче за сън angel baby безопасен сън кошарка кошара

Сънят е здраве и има отношение към правилното развитие на детето, следователно качественото му набавяне не е тема, която трябва да се пренебрегва. По тази причина е особено важно да осигурим на бебето здрав и безпроблемен сън. Родителите могат да помогнат в това, като изберат правилните продукти и създадат подходяща обстановка за сън.


Все пак е важно да се отбележи, че подходящата обстановка в стаята е само едно от условията за добър сън. Много родители, в стремежа си да коригират влошения сън на детето, търсят причината в креватчето, матрака или възглавницата, докато в действителност навиците са определящия фактор дали едно дете ще спи добре. Ако сънят на детето ви е трайно влошен, можете да заявите опознавателно обаждане с консултант по детски сън чрез бутона.



Междувременно в следващата статия ще разгледаме някои от полезните продукти, които могат да помогнат на бебето да спи по-удобно и безопасно.

 

Детско легло или кошара


детска стая бебешка стая монтесори легло матрак възглавница възглавничка машина за бял шум чувалче за сън angel baby безопасен сън кошарка кошара

Изборът на правилно легло е от съществено значение за комфортния сън на бебето и малкото дете. Мекотата на матрака, правилната височина и безопасната конструкция са ключови характеристики, които трябва да се вземат предвид. 


Съобразете вида легло с възрастта на детето. Не бихме препоръчали замяна на кошарата с легло „за големи“ преди навършване на 3 години. Защо може да прочетете ТУК.




детска стая бебешка стая монтесори легло матрак възглавница възглавничка машина за бял шум чувалче за сън angel baby безопасен сън кошарка кошара

Ако вече детето е в отворено легло, препоръчваме да прочетете повече за тренировъчните часовници за сън, които са подходящ и умен помощник по време на заспиване.


Те положително са едни от любимите ни продукти!







 

Играчка за гушкане


детска стая бебешка стая монтесори легло матрак възглавница възглавничка машина за бял шум чувалче за сън angel baby безопасен сън кошарка кошара играчка за гушкане

Меките, безопасни играчки или плюшени зайчета могат да бъдат успокояващи за детето и да му помогнат да се чувства по-комфортно по време на сън. Още за играчката за гушкане можете да видите ТУК.

 





Възглавници за малки деца


Съществуват специални възглавници, които са проектирани да поддържат правилната позиция на главата на детето по време на сън, което може да помогне за предотвратяване на евентуален дискомфорт.


Според препоръките за безопасност на детския сън, ползването на възглавница не се препоръчва преди първата годинка на детето. До тогава кошарката трябва да бъде лишена от всякакви предмети, но дори и след това, когато вече е безопасно, не очаквайте детето да започне да я ползва по предназначение. Обичайно малките деца повече си играят и ползват възглавницата за гушкане в първите месеци на употребата й. Все пак това не означава автоматично, че тя не им носи допълнителен комфорт – много малки деца се чувстват по-впокойни в леглото си, когато имат възглавничка за гушкане.


Повече за това как да изберете подходяща възглавница за вашето дете вижте ТУК.


Щори и завеси


детска стая бебешка стая монтесори легло матрак възглавница възглавничка машина за бял шум чувалче за сън angel baby безопасен сън кошарка кошара играчка за гушкане блекаут завеси завеса

Блокирането на светлината с блекаут завеси създава  по-спокойна обстановка за сън. Тъмнината помага на бебето да заспи по-лесно и да спи по-дълбоко, подобрявайки качеството на съня му.

 

Блекаут завесите също така помагат за регулиране на съня. Светлината играе важна роля в регулирането на циркадните ритми на съня или с други думи биологичния часовник на организма.


Преносима и лесна за употреба блекаут завеса можете да разгледате в онлайн магазина ни.

 


Машина за бял шум


детска стая бебешка стая монтесори легло матрак възглавница възглавничка машина за бял шум чувалче за сън angel baby безопасен сън кошарка кошара играчка за гушкане блекаут завеси завеса

Белият шум има успокояваща функция и обичайно подпомага по-лесното заспиване. Освен това той има предимството да блокира частично външните шумове и по този начин да предотвратява непредвиденото събуждане на детето. Релаксиращите звуци от природата или приспивните мелодии са изключително подходящи за ползване по време на рутината преди лягане за създаване на предразполагаща към сън обстановка.


ТУК можете да разгледате най-успешните ни и продавани модели машинки за бял шум.

 

Чувалче за сън


Според препоръките за безопасен сън, най-подходящият продукт за осигуряване на топлина по време на сън е чувалчето. Повече за причините да го препоръчваме и най-важните критерии, по които да направите своя избор, прочетете ТУК.

 

Важно е да се отбележи, че всеки бебе е различно, и това, което работи за едно дете, може да не е подходящо за друго. Винаги е добре да се консултирате с педиатъра или консултант по сън, ако имате въпроси или притеснения относно съня на вашето бебе.

127 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page