top of page

Пролетна смяна на времето и режима



И въпросът, който получаваме най-често този месец е...


"Как да променя режима на бебето спрямо пролетната смяна на часа?"

Разполагате с два сценария:



Сценарий 1: Детето към днешна дата системно се буди рано (преди 6 например). Ако случаят е такъв, можете просто спокойно да се възползвате от смяната на часовника и да не променяте нищо в режима. В неделята, в която превъртаме часовника, детето ви просто ще се събуди по-късно по новото време. Ако следвате режим с интервали на будуване спазете обичайния интервал след ставането и продължете деня по същата схема. Разбира се, вечерното лягане също ще се измести с един час. Ако спазвате режим "по часовник" изместете и дрямката така че да се пада един час по-късно по новото време.



Сценарий 2: Харесвате режимът на детето такъв, какъвто е в момента и искате да запазите същите часове за лягане и ставане. За да го направите, следвайте стъпките:

-> Първите 4 дни -> събудете детето с 30 минути по-рано. Например, ако обикновено спи до 7:00 (което по новото време ще е 8:00), събудете го в 7:30 по новото време. При режим с интервали, спазвайте интервалите без промяна. При режим "по часовник" изместете респективно часа на дремките.

-> На 5-тия ден изместете ставането с още 30 минути по-рано и адаптирайте към промяната и режима през деня.


Готово! Вече се движите в крак с новото време ;)



209 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page