top of page

Какво да правим с бебето, за да спи "като къпано"?

Актуализирано: 4.06

  

спа за бебета бебешко спа къпане на бебе рутина сън консултант по детски сън плуване за бебета спокоен сън самостоятелно заспиване диси спа disi baby spa disi spa

Родителите често се питат какво да правят с бебето си в будното му време, за да осигурят спокоен и дълбок сън през нощта. Ефективното и качествено изразходване на енергията на бебето е един от ключовете към добрия сън. 

 

Защо е важно качественото изразходване на енергия?


Качественото изразходване на енергията на бебето през деня допринася за:


  1. По-спокоен сън: Когато бебето е активно през деня, то се уморява и по-лесно заспива през нощта. (Важно е да се подчертае, че активностите следва да бъдат балансирани, защото децата лесно могат да бъдат преуморени и това да доведе до влошаване на съня)

  2. Подобрено храносмилане: Физическите активности стимулират метаболизма и подпомагат храносмилателната система.

  3. Облекчаване на дискомфорт: Активностите, например масажите, могат да облекчат колики и газове.

  4. Стимулиране на развитието: Физическите и менталните занимания подпомагат развитието на моторните умения и координацията.

 



спа за бебета бебешко спа къпане на бебе рутина сън консултант по детски сън плуване за бебета спокоен сън самостоятелно заспиване диси спа disi baby spa disi spa

Защо е важно правилното разпределение на будното време?

 

Будното време трябва да бъде балансирано между активни и спокойни моменти. Ето защо:

 




Активното будуване

  1. Стимулира физическото развитие: Активните занимания като игра, физически упражнения и хидротерапия подпомагат развитието на мускулите, координацията и гъвкавостта.

  2. Подобрява менталното развитие: Интерактивните игри и социалното взаимодействие стимулират когнитивните умения и социалното развитие.

  3. Изразходва енергията: Активните занимания помагат за изразходване на енергията и по-спокоен сън през нощта.

 

Спокойното будуване

  1. Подпомага релаксацията: Спокойните занимания като четене на приказки, пеене и нежни масажи помагат на бебето да се отпусне и да се подготви за сън.

  2. Намалява стреса: Спокойните моменти намаляват нивата на стрес и тревожност при бебето, което допринася за по-добър сън и общо благополучие.

3. Укрепва връзката с родителите: Спокойните занимания като гушкане и говорене помагат за засилване на емоционалната връзка между бебето и родителите.

 

Къде да прекарате активното бодърстване с бебе?



спа за бебета бебешко спа къпане на бебе рутина сън консултант по детски сън плуване за бебета спокоен сън самостоятелно заспиване диси спа disi baby spa disi spa

Едно от любимите ни места за качествени и полезни активности за бебета е бебе спа център - Disi Baby Spa & Care.

 

Спа центърът DISI BABY SPA & CARE предлага премиум услуги за хидротерапия и масажи за бебета от 40 дни до 18 месеца. Техните специалисти създават среда, в която бебетата могат да се развиват и растат докато се наслаждават. В този център се предлагат две основни услуги, които са изключително полезни за малките:

 

Ползи от хидротерапията и масажите в DISI BABY SPA & CARE




спа за бебета бебешко спа къпане на бебе рутина сън консултант по детски сън плуване за бебета спокоен сън самостоятелно заспиване диси спа disi baby spa disi spa

Хидротерапия

Хидротерапията е процедура, която се извършва в специална вана с пречистена вода с озон, загрята до 37-38 градуса. По време на хидротерапията бебето носи безопасен пояс, който му позволява да плава свободно. Това има множество ползи, а именно:


  1. Стимулира физическото развитие: Плуването във водата укрепва мускулите и подобрява координацията. Водната среда позволява на бебето да прави движения, които на сушата са по-трудни, което развива мускулната сила и гъвкавост.

  2. Увеличава капацитета на белите дробове: Дълбокото дишане по време на упражнението укрепва белите дробове, което е от съществено значение за здравето на децата в дългосрочен план.

  3. Отпуска и успокоява: След сесията бебето се чувства отпуснато и готово за дълъг и спокоен сън. Хидротерапията действа като лека тренировка, която изразходва енергията на бебето по нежен начин.

  4. Облекчава дискомфортите: Водата помага за облекчаване на колики, газове и рефлукс. Хидротерапията има и масажен ефект върху вътрешните органи, който подпомага храносмилането и намалява дискомфорта.

 

Масажи

Масажите са друга важна услуга, предлагана от DISI BABY SPA & CARE. Те са не само релаксиращи, но и подпомагат различни аспекти от развитието на бебето:

  1. Стимулират мускулното развитие: Редовните масажи укрепват мускулите и подпомагат развитието на координацията. Те помагат на бебето да се чувства по-комфортно и уверено в движенията си.

  2. Подобряват храносмилането: Масажите стимулират храносмилателната система и намаляват коликите. Те подобряват перисталтиката на червата и спомагат за по-лесно изхождане.

  3. Подобряват съня: Масажирането на бебето го отпуска и му помага да заспи по-бързо и да спи по-дълбоко. Това е особено важно за новородените, които се нуждаят от много сън за здравословно развитие.

  4. Създават положителна асоциация: Комбинацията от хидротерапия и масаж помага на бебето да създаде положителни асоциации с водата, които ще са полезни през целия му живот. Това може да улесни бъдещото му обучение по плуване и други водни спортове.

 

Научни изследвания за ползите от хидротерапията и масажите

 

Ползи от хидротерапията

Научни изследвания показват, че хидротерапията носи ползи за бебетата. Според проучване, публикувано в Journal of Child Health Care, хидротерапията подпомага развитието на моторните умения и подобрява съня при бебетата. Други изследвания на Journal of Pediatric Health Care показват, че хидротерапията помага за облекчаване на коликите и газовете, което допринася за по-спокоен сън.

 

Ползи от масажите

Масажите също имат множество ползи за бебетата. Според проучване, публикувано в International Journal of Therapeutic Massage & Bodywork, масажите подпомагат развитието на мускулите, подобряват храносмилането и намаляват нивата на стрес при бебетата. Масажите също така подобряват съня и спомагат за по-добра връзка между родителите и бебето.

 

Какво прави DISI BABY SPA & CARE специален?

 

Професионализъм и грижа



спа за бебета бебешко спа къпане на бебе рутина сън консултант по детски сън плуване за бебета спокоен сън самостоятелно заспиване диси спа disi baby spa disi spa

Екипът на DISI BABY SPA & CARE се състои от квалифицирани специалисти с опит в работата с бебета. Те са винаги усмихнати и позитивни, готови да дадат най-доброто от себе си за Вас и Вашите съкровища. Те разбират колко важно е доверието между родителите и персонала и се стремят да създадат уютна и приятелска атмосфера.

 

Удобства и комфорт

Центърът предлага всичко необходимо за комфортното преживяване на Вас и Вашето бебе. По време на всяка сесия се предоставят топли ароматни напитки за придружителите, както и всички необходими принадлежности като пелена за плаване, хавлия и масажно олио. Родителите са неотлъчно до детето, за да могат да споделят този мил момент заедно.

 

Локация и достъпност

DISI BABY SPA & CARE се намира в гр. София, кв. Кръстова вада, ул. Ивайло Петров 7. Центърът разполага с две паркоместа пред сградата за удобство на посетителите. Лесният достъп и удобствата на място правят посещението приятно и без стрес.

 

Други препоръчителни занимания в будното време на бебето

Времето, когато бебето е будно, е идеалното време за стимулиращи занимания, които ще подпомогнат неговото развитие и ще му помогнат да спи по-добре. Ето някои идеи:

 

Игра с играчки

Използвайте разнообразни играчки, които стимулират сетивата на бебето. Играчките с различни текстури, звуци и цветове помагат за развитието на сетивните възприятия.

 

Комуникация

Говорете, пейте и четете на бебето си. Тази комуникация не само, че ще създаде силна емоционална връзка между вас, но и ще подпомогне развитието на езиковите умения.

 

Физически упражнения

Нежните упражнения като разтягане на ръчичките и краченцата, и леките движения като "каране не колело" спомагат за укрепване на мускулите и координацията за най-малките. В течение на времето физическите умения следва да бъдат развити и подходящи за възрастта.

 

Разходки на открито

Свежият въздух и новите гледки и звуци ще стимулират сетивата на бебето и ще му помогнат да се отпусне и релаксира.

 

Спа процедури

Посещението на DISI BABY SPA & CARE е идеален начин да комбинирате всички тези активности в едно посещение. Хидротерапията и масажите ще осигурят цялостна грижа за Вашето бебе и ще му помогнат да се отпусне и заспи по-лесно.

 

Заключение

Заниманията в спа центъра са не само приятни, но и изключително полезни за бебетата. Те подпомагат физическото и менталното им развитие, облекчават дискомфорта и стимулират добрия сън. DISI BABY SPA & CARE предоставя идеалната среда, в която Вашето бебе може да расте здраво и щастливо.


Посетете ги и се уверете сами в ползите от тези занимания.


Запазете час за посещение на сайта им: babyspadisi.com. Насладете се на едно уникално преживяване за Вас и Вашето бебе!

 

301 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Σχόλια


bottom of page