Как да кажем довиждане на биберона

Актуализирано: 6.03


сън бебе сън новородено консултации по детски сън трудно приспиване дълго приспиване плач при заспиване консултации по детски сън консултант по сън консултант по детски сън режим на съня регресия на съня ранно събуждане нощни събуждания будене нощем буди приложение уебинар курс нощен сън норми детска градина рутина вечерна рутина преди лягане пътуване с бебе сън в креватче самостоятелно заспиване заспива само кошара смяна на времето превъртане на часовника чувалче за сън възглавница регресии скок в растежа кърмене нощно кърмене нощно хранене страх от тъмното кошмари нощни терори неспокоен сън късно лягане смучене на палец биберон залъгалка изправяне в леглото носене на ръце по корем

Преди да продължа по същество, нека ви кажа – не съм против залъгалката.


Коя майка би била? Биберонът неведнъж спасява положението още преди бебето да се разстрои в най-неподходящия момент. Може да му се спи и да е раздразнително; или току що да е чукнало главата докато се учи да се изправя; или е трябвало да измъкнете от ръката му парче солета взета от земята и точно преди да започне тръшкането биберонът като с вълшебство оправя нещата.


Залъгалките имат и други предимства освен в борбата с тръшкането. Според Американската академия по педиатрия биберонът може да намали риска от SIDS най-вероятно заради това, че затруднява бебето да зарови лице в меки постелки докато спи. Въпреки, че препоръките на Академията се отнасят за деца под 1 година, ако вашето бебе все още не я е навършило, не означава, че този текст няма да е полезен и за вас. Просто се уверете, че правилно вземате предвид предимствата и недостатъците на това да оставите залъгалката в миналото.


Ето фактите от гледната ми точка на експерт по съня: биберонът може да се превърне в проблем що се отнася до съня. Ако едно бебе свикне да заспива със залъгалка в устата, почти винаги се стига до момента, когато започва да се буди през нощта щом го изпусне. В най-общия случай това означава, че ще трябва да извика мама, тя ще дойде, ще намери биберона и ще го върне в устата му. И така по няколко пъти на нощ.сън бебе сън новородено консултации по детски сън трудно приспиване дълго приспиване плач при заспиване консултации по детски сън консултант по сън консултант по детски сън режим на съня регресия на съня ранно събуждане нощни събуждания будене нощем буди приложение уебинар курс нощен сън норми детска градина рутина вечерна рутина преди лягане пътуване с бебе сън в креватче самостоятелно заспиване заспива само кошара смяна на времето превъртане на часовника чувалче за сън възглавница регресии скок в растежа кърмене нощно кърмене нощно хранене страх от тъмното кошмари нощни терори неспокоен сън късно лягане смучене на палец биберон залъгалка изправяне в леглото носене на ръце по корем

На първо време нека разгледаме причините защо бебето не може едновременно да заспи с биберон и да спи спокойно цяла нощ и след това ще преминем през стратегиите как да отстраните биберона, ако вече сте се решили.