top of page
pexels-владимир-васильев-7695342.jpg

Ако сънят е трайно влошен...

едва ли причината е зъбоникненето или "просто период".

Устойчивият сън най-често се корени в добрите навици и определено е мисия възможна. Това, разбира се, повдига много въпроси.

Отговорите ще намерите по-долу.

Причини и какво може да се направи?

Силно влошеният сън на бебето понякога съпътства семействата непрестанно, което в общия случай се отдава на зъбоникнене, дискомфорти или защото детето "просто си е такова". Освен това обичайно има и периодичност - седмици, в които детето е по-спокойно и такива, в които проблемът отново се обостря. Това може да държи семействата в едно непрестанно очакване, че всеки момент скоро всичко ще се нареди.

В действителност някои деца израстват проблемите със съня от само себе си, но съществуват и много случаи, в които това не се случва.

Трудностите със съня на най-малките най-често се коренят в комбинация от причини. Ако някой Ви каже, че ако утре научите бебето да заспива само и ГОТОВО - всичко ще се нареди и ще спите по цяла нощ, имайте едно наум, че нещата може и да не се случат точно така.

В работата си с хиляди семейства сме разбрали, че няма два еднакви случая, няма две еднакви семейства и деца. И за да може да се случи една трайна, плавна и внимателна промяна, е необходимо да погледнем на съня в неговата комплексност. За да се подобри сън, който системно е бил влошен е необходимо да се работи едновременно по режим и рутина, начин на приспиване, създаване на подходяща обстановка, балансиране на сън и хранене и много други. Универсално решение за съжаление няма.

Това, което правим, за да бъдем максимално отговорни в нашата работа, е да подсигурим всички необходими условия случването на добрия сън. Консултациите са винаги персонални и под формата на диалог. В плановете за сън, които изготвяме, предоставяме богата информация за индивидуалните нужди като разбира се включваме и плавни и внимателни стъпки за приучаване към самостоятелно заспиване, които са съобразени с детето и семейството.

За да разгледате опциите за консултация, натиснете бутона по-долу. И бъдете сигурни - ще бъдем до Вас с цялата си подкрепа и компетентност, за да се уверим, че ще извървите този път по възможно най-добрия начин!

bottom of page