top of page
Toddler Peeking Over Bed Quilt2

Ако отказва да спи в креватчето си...

причината не е, че не го харесва или не се чувства удобно там, макар повечето родители да смятат точно така.

Отговорите ще намерите по-долу.

Причини и какво може да се направи?

"Стараем се винаги да го връщаме в креватчето след като заспи, за да се учи да спи там, но когато се събуди отново иска да го вземем."

Това е често срещана реплика по време на консултациите ни. В действителност ако слагаме детето в креватчето вече заспало, това има смисъл само от гледна точка на безопасност, но не и навици. Защото навикът за сън в креватче се създава по време на ЗАСПИВАНЕТО, а не по време на вече активния сън.

Затова, ако искате детето Ви да спи в креватчето си, преди всичко е необходимо да го учите да заспива там, както вечер и за дремките, така и през нощта.

Ние от Unicorn Baby не практикуваме метода в директно оставяне с креватчето. Вярваме, че плавната промяна в навиците насърчава процес на учене, а не насилствено свикване, затова предпочитаме да работим внимателно и постепенно. Всяка промяна е трудна, но когато се прави с уважение към детето и в съзвучие с неговите нужди и реакции, тогава тя става все по-възможна и не оставя неприятен спомен. Напротив - само колко често чуваме "Не знам защо го отлагах толкова дълго!"

Преди да преминете към приспиване в креватче обаче, има много други промени, които трябва да се случат, за да улесните детето за тази важна стъпка. Ние ще ви помогнем за това. В плановете за сън, които изготвяме, предоставяме богата информация за индивидуалния режим, рутината, обстановката в стаята и други. Разбира се, планираме и приучаване към самостоятелност чрез плавни и внимателни стъпки, които са съобразени с детето и семейството.

За да разгледате опциите за консултация, натиснете бутона по-долу. И бъдете сигурни - ще бъдем до Вас с цялата си подкрепа и компетентност, за да се уверим, че ще извървите този път по възможно най-добрия начин!

bottom of page