• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

За мен

Имам ясен спомен, че след раждането на първото ми дете бях най-щастливия човек на света, но подробностите ми се губят, защото вкъщи не спахме цели две години. 


Едва по-късно научих, че не е задължително бебетата да плачат по цяла нощ и че спокойният сън е умение, което детето може да усвои. Когато обучението по сън изцяло промени живота на мои близки, ми беше трудно да повярвам, че решението през цялото време е било там.

Тогава за мен стана ясно, че ползотворният сън ще бъде част от личния и професионалния ми живот и решението да почерпя опит от една от най-успешните програми за подобряване на детския сън дойде бързо.


След като приветствахме бебе номер 2 и заедно с него и съня обратно вкъщи, имам ентусиазма и енергията да помогна и на други родители да върнат съня в семейството си и да се насладят на по-пълноценно време с децата си.

Мария Йонова,

Сертифициран консултант по детски сън

За тренировките

по сън

В основата на работата ми  е силното убеждение, че здравословните навици за сън са предпоставка за здрави деца. Добре отпочиналото дете е любопитно, енергично, щастливо, игриво и нетърпеливо да се учи.

Когато родители ми се доверят да бъда съветник за съня на детето им, те възлагат своите надежди, че заедно ще постигнем резултати – това е отговорност, която приемам изключително сериозно.

Докато повечето книги и програми, занимаващи се с проблемите на съня на децата, заемат твърди позиции (често базирани на принципа детето да бъде оставено да плаче), аз вярвам, че сънят на Вашето дете е по-важен от моите лични възгледи. Това е причината да поставям толкова голям акцент върху съобразяването с различните родителски стилове. По този начин Вие като родители ще се чувствате комфортно с плана за сън, за да може той да даде резултати за Вашето дете.

 Моят подход в работата за подобряване на съня на детето Ви следва три ясни стъпки:

1. Ще ви дам пълна информация относно това, ЗАЩО сънят е толкова важен за доброто на Вашето дете. (Това ще Ви даде цялата мотивация, от която се нуждаете, за да направите промени в навиците за сън на вашето дете.)

2. Ще изложа стъпка по стъпка лесен за следване план, който ви позволява да вземете решения за това, кой е правилният подход за Вашето дете. Всички деца са различни и никой не познава детето Ви по-добре от Вас. Ще имате моята подкрепа да персонализирате плана му за сън.

 

3. Ще ви покажа как да отчитате успеха. Не, не трябва да очаквате детето ви да спи 12 непрекъснати часа през първата нощ - въпреки че и това се случва! Ще ви дам насоки какво може да очаквате по пътя. 

Безценни съвети

за спокойни нощи